Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: trakietsa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 22012
Постинги: 7
Коментари: 8
Гласове: 90
Постинг
31.10.2013 17:52 - Ново начало :)
Автор: trakietsa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3478 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 03.11.2013 01:38


    Често ни казват: „Всяко ново начало е трудно!” и наистина често това е точно така. Добрата новина е, че дори трудно Новото начало още по-често е много полезно и потребно.
    Така e не само защото всеки живот е Ново начало, а най-вече защото ЖИВОТЪТ е Феникс, който ден след ден, отново и отново, се възражда за живот. :)
    Да, най-голямата сила на живота не е, че не греши или не пада, а че намира смисъл, сила, всеотдайност и вдъхновение, за да се изправи, за да продължи напред или да започне отначало. :)

   Животът е движение – замръзне ли на едно място, залинява и ...

   Разбира се, развитието – еволюцията може да се реализира и постепенно – случва се. :) Но ако усещате потребност от Ново начало, ако искате да го направите, ако интуицията ви нашепва да го направите – направете го. Р
азвитието, еволюцията умее и да скача. :)

    Ако имате нужда и желание да започнете отначало, не се страхувайте, че ще загубите! Да, всяко Ново начало е трудно, ала не е от нулата, защото вече имате предишен опит. :)

    Не подценявайте себе си! Вие никога и никъде не сте празна нула - вие сте жив опит, усет, знание, любопитство, трудолюбие, творчество! Всичко, което сте преживели и реализирали, никога не може да бъде загубено. :) Може Късметът или „доброжелатели” да откраднат или разрушат всичко, което сте построили, но не могат да ви отнемат това, което сте преживели и усвоили.
 
....................................
  Ако начинът, по които е написан този текст, ви звучи познат, най-вероятната причина за това, е че сме срещали и преди. :)

    И така. :) Спирам с напълно излишните философски разсъждения.


    За мен този Нов блог е ново начало, отдавна си го мислех. Съдбата явно ме е чула и е реши да ме насочи, подпомогне по този път.

  
  Пожелавам си дни и попътен вятър в Новото начинание. :) Добавям и няколко любими изречения от предишните ми текстове, за да помня от къде съм започнал. :) 

    „Привет :) Радвам се да Ви видя :)
   
....................................
    Този разказ има своя история, своя приказка, която започна преди повече от 6 години.
   
....................................
    „Да продължа да се занимавам с този древен занаят и да му дам още дълги години живот.” – мечта на Текстилен художник – мъж, 58 г., Япония.
   .................................... 
   “През последните дни, все си представям уютна стая с горяща камина и голяма трапеза отрупана с вкусни гозби, а покрай нея много приятели :)”
  
....................................
   “Преди две седмици, след шестия урок – писах, че плуването е: “Голям кеф”:-)
    А днес, след осмия урок, мога да се похваля, че вече се задържам и плувам и по гръб държейки плаваща дъска в себе си. :)”

   
....................................
   “Бързаме за среща, за обяд, за любимите ни хобита, за мача, за успеха, за сериала, за работа, за изпита... Дори бързаме да обичаме и бързаме да мразим. Разбира се, животът е кратък - сигурно е нормално да бързаме.
 Само не знам защо бързаме и да си тръгнем от срещата, от обяда, от любимите ни хобита, от мача, от настоящия ни успех, от работата, от изпита... Защо бързаме да спрем да обичаме?!
    Бързаме!!!”
  
....................................
   “Както е казал народът: ”Не е луд този, който яде баницата, а който му я дава.” Да изберем българската стока и по този начин да осигурим работа и доход за друг българин е прекалено просто за нас!”


"На ливади свещи горят,
слънце грее – не топи ги,
вятър вее – не гаси ги."
    “Баба обичаше и да ме пита и разпитва за всичко - за мен, „за науката”, за работата ми, за това, което ме радва и тревожи, за приятелите ми, а накрая и затова кога ще си намеря „едно умно и добро момиче и да го „излъжа” да ми стане жена.”
    Но преди всичките тези въпроси, имаше едни други въпроси – гатанки, които и досега си спомням с усмивка:-) – нищо, че тогава бях малък едва 5-6 годишен.
     Наскоро избирайки книжка подарък за детето на едни свои приятели, направих уникално щастливо “откритие” - попаднах на книжка, в която бяха събрани „бабините гатанки” - духа на дедите ни.”
   
.....................
    “Как е възможно?!
     В България родината на
     българското кисело мляко и айряна,
     казанлъшката роза, мурсалския чай и останалите 1001 билки,
     хилядите минерални извори,
     Крали Марко и медовината, дала му сила,
     Орфей, Траките, виното и гроздовия сок,
     на бозата-резливка,
     на дините от Любимец,
     на росата медена и пъпеша,
     в същата тази страна да пиемКокаКола?! Защо?!
     Само когато си спомним и обикнем корените си отново ще започнем да растем, градим и творим. Достатъчно е да избираме, защитаваме и обичаме БЪЛГАРСКОТО и то ще живее. Ще дава плодове, ще хубавее и ще радва всички ни - родителите ни, нас и децата ни. :)”
    
....................................
     /Послепис от 13 май 2010г./ Крол, трети левъл – време, около сто влизания в плувният басейн
~  ~
~  ~  ~
~  ~  ~  ~  ~

Крол 50 метра, за 59,8 секунди – моето време от днес. :))
~  ~  ~  ~  ~
~  ~  ~
~  ~
   
....................................
    “... Той се усмихна и каза: "Но има още нещо, което ти няма от къде да го знаеш. Като косиш с коса тревата се реже от веднъж, а като косиш с евтините моторни косачки, буквално я смеляш – от така окосена трева добър фураж не става, лесно изгнива. Виж, когато искаш да унищожиш тревата, върши добра работа. Минават седмици преди тревата да се възстанови и да започне да расте отново.”
     След тези му думи и двамата се умълчахме, после се чух да казвам: „Човеко, човеко - не само аз, и ти се един екземпляр...””
   
....................................
    “Петте неща, които не знаеш за мен:
    Ами... общо взето всичко си казвам, но като всеки човек и аз си имам малки тайни ;) Любимите ми пет „малки тайни” са:
    - Като малък на няколко пъти самичък се опитвах да се уча да рисувам – не се получи, но до ден днешен обичам да разглеждам и колекционирам картини.” 
   
....................................
    “Не е страшно в една държава да има много стари хора. Страшно е да има малко млади хора!!!”



    “Траките – народ древен, мъдър, одухотворен.
    ............................................
    Някога, много отдавна, преди да се превърнат в легенда, Траките били народ млад, жизнен и многоброен.
    В тези далечни времена Траките били безспорните пазители и стопани на приказно кътче земя. Защитено от бури и нашественици от три страни от планините Странджа, Сакар, Родопи, Рила, Пирин, Стара Планина и отворено към света през свои тайни пътеки и вълнуващото се Черно море.
    Земя плодородна, тиха, мъдра, плодотворна. Земя, която ражда живот и дава енергия, знания, бъдеще. Планината, земята, морето и времето научили Траките да виждат, мислят, могат и творят – превърнали ги в стопани, които тачат и закрилят земята и своите корени.
    Траките обработвали земята, отглеждали жито, животни, пчели, правели чудно вино и познавали всички лековити билки. Копали кладенци и плавали по реките. Научили се да обработват глина, дървесина, камък. Строяли красиви и здрави домове и храмове. Добивали руда в планините, топили и обработвали метала в приказни предмети, в здрави оръжия и сечива. Открили и изучили тънкостите на всички занаяти.
    Научили се да виждат и ценят красивото до степен и днес да удивляват света със своите изкусно построени и красиво украсени мегалити и храмове, с първото обработено злато в света, открито във Варненския некропол, с Панагюрското съкровище, с Легендарния Орфей и още безчет приказни съкровища и легенди.
     .............................................
     Траките израствали, почитали и бранели земята си.”

  




Гласувай:
7



1. zvezdichka - Новото начало е предизвикателство за човек!
01.11.2013 14:10
Така, че ти пожелавам успех във всички полета на действие, с които си се заел :).
цитирай
2. trakietsa - Привет Цанка :)
04.11.2013 19:10
Благодаря за топлите позитивни думи :)
цитирай
3. zaw12929 - Не подценявайте себе си! Много в...
04.11.2013 19:16
Не подценявайте себе си! Много важно послание и полезен постинг
цитирай
4. trakietsa - Zaw12929 - :)
04.11.2013 20:41
Благодаря за поощряващите думи :)

Труди ли се човек не може да няма резултат. :) ; )
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930