Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: trakietsa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 22022
Постинги: 7
Коментари: 8
Гласове: 90
Постинг
28.10.2013 23:18 - Мечта & окупиран университет
Автор: trakietsa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1447 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 28.10.2013 23:44


    Мечтата на всеки университет е да бъде окупиран от работливи студенти, които да учат и стажуват денонощно поне от три до пет години в него, та после да го рекламират като полезна житейска школа.

   Мечтата на всеки родител е да дари три до шест години издръжка на чедото си в потребен университет – да учи и стажува, за да стане независим, знаещ, можещ и намиращ си работа експерт.

    На този фон всяка оползотворена минута, час, лекция или ден в университета са живо и незаменимо време за целенасочена работа и саморазвитие.

    Така е на теория – в най-позитивен пожелателен случай.

    Какво се случва на практика??
    „Свободата, Санчо, е най-голямото благо ...”
    Всеки живот, всеки студент сам избира за себе си във всеки миг живота си . И това е повече от прекрасно  – точно, както е казал нявга, много отдавна творецът.

    Да, всеки е свободен и това е прекрасно, но свободата е възможна, само ако браниш свободата на другите така, както браниш личната си свобода – тоест, когато не пречиш на другите да бъдат свободни.

    Големите промени не се случват като подскачаш и крещиш пред празно или затворено Народно събрание. Големите промени не се случват като използваш времето си в университета не да учиш и стажуваш, а гръмко да го „ОКУПИРАШ”.

   Големите промени се случват, когато говорим помежду си, учим се едни от други, засаждаме дървета, градим домове, създаваме семейства, помагаме си едни на други и ежедневно лично творим и даряваме добри примери.

   Да „протестираш” като „ОКУПИРАШ” свободата на Университета е меко казано странна инвестиция! Ако хората в Народното събрание не ти харесват, извади ги от там, а не гони колегите си от университета!

image

Съединението – „Сговорна дружина планина повдига!”


За всички работливи, сговорни, творящи, мечтаещи и родолюбиви българи  :)
http://goran.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/09/06/syedinenieto-sgovorna-drujina-planina-povdiga.1146135

*Снимката е взета от www.peika.bg - благодаря на автора за красивата снимка - за труда, мисълта и позитивното, некомерсиално послание.



Гласувай:
3



Следващ постинг

1. zonko - Честит блог!:)
31.10.2013 09:21
Съвсем в тона и призива за обсъждане и разговори смея да обърна внимание, че една компрометирана и крайно вредна власт може да бъде свалена единствено по принудителен начин, комунистите и ДПС доброволно никога няма да си тръгнат. А принудителният начин включва блокиране на улици, пътища, градове и обществения живот като цяло. Включително и театри и университети. А университетите от своя страна, вярвам ще се съгласиш, не са училище, те са нещо повече. Присъствието там не е задължително и не е най-важното. Учебници всеки може да си купи и да си чете и да се задълбочава в някаква дисциплина. Широта на възгледите, опознаване на други хора, среща и обмяна на интереси и позиции, създаване на гражданско съзнание - това са някои от по-важните неща, които дават университетите, а не създаването на експерти, които ще си намерят работа.
Поздрави!:)
цитирай
2. syrmaepon - Здравей и честито!
31.10.2013 09:49
Много "за" и "против" се изписаха за тази окупация. Готови рецепти в живота обаче трудно се прилагат. Да ги изведат от парламента ми звучи много революционно, тогава пък ще ги обявят не за студенти, а за лумпени. Времената са такива, че трудно човек може да прецени, кой урок е по-важен - този в университета или този от живота. И какво като завършат с отличие български университет ? въпросът от живота ни:"морал тук или специализация навън" няма да отпадне.
цитирай
3. trakietsa - Zonko, благдаря за чиститката :)
31.10.2013 10:51
Каквото съм имал да кажа за политическите протести вътре в сградите на Университета съм го казал най-подробно в текста по-горе :) ;)

Народното събрание е на две крачки от Университета :) В София има около 70 000 студента, ако всички те заедно застанат пред Парламента и креснат ОСТАВКА депутацията ще подаде оставка - сигурен съм :) ;)

Студентите са бъдещето, но да „протестираш” като „ОКУПИРАШ” свободата на Университета е меко казано странна инвестиция! Ако хората в Народното събрание не ти харесват, извади ги от там, а не гони колегите си от университета!
цитирай
4. trakietsa - Привет Сирма, благодаря за честитката :)
31.10.2013 10:54
Написал съм това, което усещам и мисля - студентите не са малки та ние да им го тълкуваме ;)
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930